Какво се случи: Академик Бултекс 99 не успя да се класира на финал в Балканската лига. Селекцията на Асен Николов отстъпи на Блокотехна със 74:79 в първия полуфинал в турнира, който се проведе в зала “Фети Борова” в Тирана.

Най-добри: Васил Бачев и Младен Виткович завършиха с по 16 точки за Академик Бултекс 99. Александър Груев добави 11. Никола Вуйович се отчете с 10 точки и 9 борби.

Мариян Младеновски бе най-резултатен за Блокотехна с 22 точки и 8 борби. Брандън Пен остана с 18 и 7 борби.

Първо полувреме: Пловдивчани стояха по-добре на паркета през по-голямата част от времето преди почивката, като стигнаха до аванс от 9 точки чрез Васил Бачев и Александър Груев. Македонците обаче се вдигнаха на щурм и чрез Брандън Пен и Стеван Григориевич обърнаха до 41:40.

Второ полувреме: Двубоят вървеше кош за кош през третия период, но в края му Мариян Младеновски и Божо Джумич фиксираха 62:57 в полза на Блокотехна. Ситуацията остана непроменена до последната минута, а 16 секунди преди сирената Младен Виткович сведе пасива на пловдивчани до 74:75. В следващата атака обаче сърбинът пропусна зад дъгата, а Петър Николич бе точен от фаул линията за 79:74.

Какво предстои: Утре (7 април) от 17.00 ч. Академик Бултекс 99 ще излезе срещу загубилия от Берое-Теута, докато в 19.30 ч. Блокотехна за първи път ще играе финал в Балканската лига срещу победителя.

СТАТИСТИКА ОТ БЛОКОТЕХНА - АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99