Корпорация „Развитие“ ще бъде генерален спонсор на европейското първенство по баскетбол на колички. Компанията ще подкрепи турнира, който ще се проведе от 29 юли до 4 август в зала "Триадица" в София. В надпреварата ще участва дебютантът България, а също и отборите на Сърбия, Гърция, Чехия, Унгария, Ирландия и Португалия, съобщават от родната федерация.

За корпорация „Развитие“ КДА е чест и огромна отговорност поемането на генералното спонсорство на европейското първенство по баскетбол на колички за мъже, което ще се проведе в София. Поздравяваме Българската федерация по баскетбол с успеха, което представлява това домакинство. Баскетболът на колички е спорт за много силни и достойни хора и наред с това атрактивен, изискващ изключителни умения. Уверени сме, че eвропейското първенство ще спомогне за популяризирането на този спорт у нас и сме амбицирани да работим в тази посока.

Корпорация „Развитие“ е солиден инвеститор, с доказан 25-годишен успех и отлична публична репутация. Наред с бизнес начинанията, изпълнява и дългогодишна дарителска програма, която непрекъснато се обогатява и разраства. Благотворителната ни дейност обхваща различни сфери – изкуство, култура, спорт, наука. Били сме генерален спонсор и организатор на някои от най-сериозните спортни прояви у нас през последните години. Убедени сме, че в сътрудничество с БФБаскетбол ще успеем да превърнем предстоящото европейско първенство в незабравим спомен както за участниците в него, така и за зрителите и любителите на баскетбола“, коментира партньорството генералният мениджър на компанията Александър Александров.

Той ще бъде сред ВИП-гостите на официалната церемония по изтеглянето на жребия за шампионата в столицата ни на 10 април от 12.00 ч. в зала „Триадица“. За събитието в София ще пристигнат и генералният секретар на европейската федерация по баскетбол на колички Петер Тучек и спортният директор на централата Дирк Косер. Участие в церемонията са потвърдили и президентът на сръбската федерация по баскетбол на колички Владимир Кузманович, както и генералният секретар на сръбската федерация Младен Пайевич. В София специално за събитието ще пристигне и мениджърът-национални отбори на Гърция Кододимас Григориос.

Снимки: БФБ