След 13-часов преход с автобус, Академик Бултекс 99 пристигна в Тирана за участието си във Финалната четворка на Балканската лига. Отборът на Асен Николов се настани в 4-звездния хотел "White Dream", а от 16.00 часа българско време е първата му тренировка в зала "Фети Борова" в Олимпийския парк на албанската столица.

На полуфиналите в турнира Академик Бултекс 99 ще се изправи срещу Блокотехна утре (6 април) от 18.00 ч. българско време. В 20.30 ч. в събота вечерта ще играят Берое и албанският Теута. Победителите ще играят във финала в неделя от 19.30 ч., а преди това от 17.00 ч. загубилите ще определят бронзовия медалист. Срещите ще бъдат излъчени пряко по БНТ 3.

Надявам се най-после да спечелим полуфинал, след като до момента не успявахме да го направим в първенството и за Купата на България. Изключително сме благодарни на Община Пловдив, без чиято подкрепа не би било възможно участието ни в Балканската лига, в която играем вече втори сезон”, заяви президентът на пловдивския клуб Васил Врачев.