В своя блог в официалния сайт на Евролигата националът на България Александър Везенков засегна няколко важни теми около клубния си отбор Олимпиакос, плейофите в най-силната клубна надпревара на Стария континент и ролята си в тима.

За контузения Василис Спанулис

Бих искал да пожелая на Василис Спанулис бързо възстановяване. Той ще бъде извън терена до края на сезона заради травма и целият отбор се надява той скоро да се възстанови. Той е наш капитан и е важна част от тима ни, но такива неща се случват в спорта постоянно. Късметът винаги е фактор и този път Били имаше лош късмет. Сигурен съм, че ще се оправи бързо и ще се върне по-силен от всякога.

За последния кръг в Евролигата

Шест отбора се борят за три места тази седмица, а ние сме един от тези състави. Първо, ще трябва да видим какви резултати ще се получат в четвъртък вечерта, и вече в петък ще знаем какви са точно шансовете ни и през какво минават, за да продължим напред. Стигнахме до тази ситуация, след като не постигнахме много добри резултати през последните два месеца. Надявам се, че шансът ще бъде с нас сега, въпреки това. Няма да е лесно, защото всеки се бори да играе в плейофите, а елиминираните отбори също играят силно. Ето миналата седмица Дарушафака би Байерн. Нямаме контрол над ситуацията. Трябва да се погрижим за това, което можем да контролираме, като спечелим срещу Дарушафака пред нашите фенове.”

За последния мач срещу Дарушафака

Желанието ни е да изиграем добър мач в петък и се надяваме преди началото му да имаме шансове за класиране. Трябва да се подготвим за този двубой и трябва да дадем всичко от себе си, за да спечелим. Така беше през целия сезон, така ще бъде и сега. Трябва да излезем с правилния манталитет. Ако имаме шанс, ще играем за класиране, ако вече нямаме, ще излезем за нашата гордост, за името на отбора и за нашите привърженици. Винаги има напрежение в Евролигата. Трябва да почакаме и ще разберем."

За себе си в състава на Олимпиакос

Когато отборът е добър, всички се чувстваме добре. Тимът не изглежда добре през последните шест седмици, затова и аз не се чувствам добре. Трябва да съм готов да сграбча всеки шанс, който треньорът Дейвид Блат ми дава. Опитвам се да давам максимума от себе си във всички срещи. Не обичам да говоря индивидуално, за мен или за някой от другите момчета, защото отборът е най-важен. И когато отборът не се представя добре, трябва да сме по-критични към себе си, да разберем къде е проблемът и да работим, за да го отстраним и да ставаме по-добри.

За плейофите и последните два месеца:

Сега не можем дори да мислим за плейофите, защото не контролираме ситуацията. Преди два месеца бяхме четвърти или пети, а сега сме поставени в трудна позиция. Нещо се промени в този период от време – не играхме добре. Опитваме се да търсим отговорите, но наистина е много тежко. Имахме контузии във важни моменти, но това не е оправдание, защото всеки отбор има своите проблеми. Надявам се да решим нашите, да се класираме за плейофите и там ситуацията ще бъде различна. Разполагаме с добри играчи и с добър състав, но не успяваме да го покажем в последно време. Най-важното в момента е да бием Дарушафака и ако си осигурим място в елиминациите, тогава ще преценим ситуацията.”

Мачът между Олимпиакос на Александър Везенков и Дарушафака от 30 кръг в Евролигата ще бъде утре (5 април) от 21.30 ч. българско време в Пирея.