Берое завоюва първото си европейско злато в историята след като грабна трофея в Адриатическата лига за жени. Сред виновниците за това бе Снежана Алексич, която стана MVP на Финалната четворка в турнира през 2018/2019.

БЕРОЕ – ШАМПИОН В АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА ПРИ ДАМИТЕ (ВИДЕО)

173-сантиметровата баскетболистка бе сред най-добрите при успеха на Берое над Будучност с 65:64 във финала в Целе. Снежана Алексич се отчете с 11 точки, 2 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка за 33 минути на паркета. При стрелбата си бившата баскетболистка на аржентинския Куимса бе 2/2 от средно разстояние, 1/5 зад дъгата и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Снежана Алексич постави името си сред реализаторите и при победата на Берое над Целе с 61:58 във втория полуфинал. В тази среща черногорката приключи с 20 точки плюс 4 борби и 1 асистенция за 35 минути на терена.

За MVP на сезона в Адриатическата лига за жени бе избрана Ана Почек от Берое. Най-добра млада баскетболистка и реализатор №1 на Финалната четворка стана Зала Фрисковец от Целе. Съотборничката й Лариса Оцвирк получи наградата за Най-добър борец на финалите. С най-много асистенции приключи Ивана Катанич от Цървена Звезда.