"Първо искам да честитя заслужената победа на отбора на Балкан. След това искам да благодаря и на г-н Видич за големия респект, който винаги изпитва към нашия скромен, голобрад и осакатен в момента отбор. Изглежда това му доставя удоволствие. Даже този път остави и Румен Василев извън групата, а пък Марин Маринов игра само 10 минути", заяви треньорът на А1 Академик София Георги Давидов след загубата на тима си от Балкан със 71:101.

"Това естествено е техен проблем, но си мислех, че тези момчета можеха да поиграят, когато разликата стана 40 точки, все пак са млади български надежди. Преди мача попитах момчетата, колко дълго и здраво могат да играят, когато знаеш, че 99% ще загубиш?", призна специалистът. 

"Дали ще се предадеш след първите 5 минути или ще се раздадеш до края на мача, независимо от резултата? Няма да коментирам качеството на играта ни, все пак играхме срещу много добри състезатели с шампионски амбиции и шампионски бюджет. Този път аз съм много доволен от всички, които влязоха на терена, че не се предадоха и дори колкото и смешно да звучи, спечелихме второто полувреме с 1 точка", добави Георги Давидов. 

"Все пак на терена по едно време имаше трима 18- и един 17-годишен! И аз бях задължен да взема и трите си таймаута накрая, първо, за да не стане още по-голяма разликата и второ, с обучителна цел. Може би сгреших!? Но изглежда бях разбран погрешно от г-н Видич и той падна на моето ниво 1 секунда преди края", каза още наставникът на А1 Академик София. 

КАТЕГОРИЧЕН БАЛКАН В ПРАВЕЦ