Стеф Къри продължава да твори чудеса в НБА и прави невъзможното да изглежда възможно. Трикратният шампион в лигата с Голдън Стейт събра погледите в “АТ&T сентър” с тройка от над 18 метра.

 

Снарядът на Къри дойде със сирената в края на първата част на двубоя между Уориърс и Сан Антонио, спечелен от “шпорите” със 111:105. Двукратният носител на приза MVP в НБА вече има 4 тройки в кариерата си от над 15 метра разстояние в мачове от редовния сезон и плейофите.

 

Стеф Къри изравни постижение на Зак Рандолф за най-много подобни изстрели от дистанция в НБА за последните 20 сезона. Гардът на Уориърс приключи срещата със Спърс с 25 точки, от които 6 тройки, допълнени от 7 борби, 8 асистенции, 3 откраднати топки и 1 чадър за 37 минути на паркета.

 

“Може да се заблуждавам, но всеки път, когато стрелям така, имам усещането, че топката ще влезе. Веднага имаш усещане за това. След този изстрел се чувствах страхотно. Наистина беше велико. Щях обаче да съм двойно по-доволен, ако бяхме победили”, сподели Стеф Къри.