Какво се случи: Александър Везенков и Олимпиакос постигнаха 14-тата си победа в Евролигата през този сезон. Българинът и тимът му нямаха проблеми с Байерн Мюнхен след 89:69 у дома в мач от 27 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И още: Гръцкият гранд има в актива си и 13 загуби, като заема седмо място в класирането, докато германците са 11-ти с баланс от 12-15.

Най-добри: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Олимпиакос, като остана на паркета 14 минути. В тях националът се отчете с 3 борби и 1 открадната топка, но не успя да се разпише. От неговите съотборници Зак Лидей навъртя 23 точки, а Никола Милутинов се отчете с 20.

 

За Байерн Петери Копонен бе най-резултатен с 15 точки, а Девин Букър остана с 13.

Повратна точка: Домакините доминираха във всеки един компонент от играта, като преди последната четвърт увеличиха преднината си до 29 точки. Дейвид Блат дори си позволи до пусне в игра 17-годишният Алексей Покусевски, който отбеляза и първата си точка в Евролигата, дошла след успешно изпълнен наказателен удар.

 

Какво предстои: На 21 март Олимпиакос и Александър Везенков ще гостуват на Гран Канария, а Байерн Мюнхен ще приеме Барселона.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – БАЙЕРН