Утре (16 март) от 19.00 ч. в спортна зала “Стара Загора“ Берое ще приеме Академик Бултекс 99 в мач от 20 кръг в НБЛ. Преди домакинството на старозагорци Станислав Ваклинов говори за настроението в отбора.

Влизаме в третото завъртане в добро настроение. Имахме една седмица да се подготвим. Тренираме с новите играчи и се сработваме. Мачът срещу Академик Бултекс 99 няма да е лесен, въпреки че до този момент през сезона сме записали 4 победи срещу тима от Пловдив. Те имат нов играч. Играят добре. За малко не победиха Балкан, а помним и какво се случи на реванша с Левски Лукойл”, заяви Станислав Ваклинов, чийто тим бе почивка по програма в предишния кръг.

Трябва да бъдем изключително концентрирани и да влезем в двубоя с нужната мотивация. Имахме нужда от почивка след мачовете от Балканската лига и преди това финала за Купата. Смятам, че успяхме да релаксираме и физически и психически, след което направихме наистина много добра подготовка. От тази гледна точка беше изключително ползотворна седмица нас и се надявам, че това, което тренирахме, ще го приложим и на игрището”, допълни баскетболистът на Берое.

Източник: Beroebasket.com