Национална баскетболна лига наложи глоби на обща стойност 700 лв. за нарушения на правилника, извършени по време на двубоя между Спартак Плевен и Левски Лукойл, който се проведе на 9 март и бе спечелен от столичани с 92:85 след продължение в зала “Балканстрой”. Това реши на последното си заседание Дисциплинарно-административният съвет.

Ето и наказанията, наложени от лигата без редакторска намеса:

1. Налага на Иван Лилов, състезател с №11 от отбора на БК Спартак Плевен, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл. 34 от ДАП на НБЛ, за отсъдено техническо нарушение.

2. Налага на Николай Маринов, състезател с №33 от отбора на БК Спартак Плевен, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл. 34 от ДАП на НБЛ, за отсъдено техническо нарушение.

3. Налага на Никола Маравич, състезател с №33 от отбора на БК Левски Лукойл, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл. 34 от ДАП на НБЛ, за отсъдено техническо нарушение.

4. Налага на Деян Иванов, състезател с №44 от отбора на БК Левски Лукойл, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 34 във връзка с ал. 3 от ДАП на НБЛ, за отсъдено техническо нарушение.

5. Налага на БК Спартак Плевен глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40, т. 4 от ДАП на НБЛ, за неизправни измервателни уреди.

Междувременно, стана ясно още, че глоба от 100 лв. заради техническо нарушение по време на двубоя между Черно море Тича и Рилски спортист от 9 март е получил и баскетболистът на варненци Цветомир Куртев.