Адриатическата лига изглежда е сред бъдещите опции за Олимпиакос, в чийто състав е Александър Везенков. От гръцкия гранд са изпратили официално писмо до ръководството на надпреварата, с което изискват подробности за правилата и структурата му.

Вярно е, от Олимпиакос ни информираха за интереса си с писмо. Гръцкият клуб пожела информация за дейността на лигата, за структурата й, за правилата и за други характеристики на нашата организация”, призна главният изпълнителен директор на Адриатическата лига Крешимир Новосел.

От Олимпиакос започнаха да обмислят варианти за други турнири след скандала с прекъснатия полуфинал за Купата на Гърция през миналия месец. В Пирея обвиниха големия си съперник Панатинайкос в оказване на натиск върху местната федерация и отказ от чуждестранни съдии в двубоите между двата състава.

На 17 март от 17.00 ч. Олимпиакос и Панатинайкос трябва да играят отново, но в двубой от гръцката лига. От федерацията в южната ни съседка обявиха съдиите за срещата, като те отново са гръцки. Това означава, че “червено-белите” може и да не излязат на паркета в дербито на 19 кръг на елитния шампионат на страната, разположена в най-южната част на Балканския полуостров.