Балкан се превърна в една от приятните изненади на ФИБА Къп през този сезон, като достигна до Топ 16 в турнира, започвайки от квалификацията. Сред виновниците за това бе и Микейл Хопкинс, който остави много добри впечатления с играта си в надпреварата.

206-сантиметровият баскетболист завърши втори по борби в плейофите на ФИБА Къп, като овладя средно по 12 в мачовете с Апоел Холон. Преди него е само Асем Марей от Пинар Кършияка с по 12.5 овладени под двата ринга топки на среща. Освен това, Микейл Хопкинс реализира средно по 15.5 точки в елиминациите в турнира при успеваемост в стрелбата от игра 39.1%.

Съотборникът на Хопкинс в Балкан Александър Гаврилович също е сред най-добрите борци в Топ 16 на ФИБА Къп, като той заема пето място с по 10 на двубой. Брендън Браун пък е осми при реализаторите в тази фаза, като има по 17 точки на мач.

Въпреки усилията на тримата, Балкан не успя да си проправи път до 1/4-финалите, след като отстъпи на лидера в израелското първенство Апоел Холон с общо резултат от двата мача 164:167. В следващата фаза на ФИБА Къп селекцията на Дан Шамир ще се изправи срещу Алба Фехервар. Останалите двойки са Сардиния – Пинар Кършияка, Вюрцбург – Баакен и Варезе – Остенде. Първите мачове ще бъдат на 20 март.

ЛИДЕРЪТ В ИЗРАЕЛ ПРЕКРАТИ УЧАСТИЕТО НА БАЛКАН ВЪВ ФИБА КЪП

Снимки: LAP.BG и ФИБА