Балкан бе наказан с глоба от 1000 лв. заради хвърлени бутилки по време на домакинството си срещу Академик Бултекс 99 в мач от 19 кръг в НБЛ. Това решение е взето на заседание на Дисциплинарно-административния съвет към лигата.

"Налага на БК Балкан глоба в размер на 1000 (хиляда) лева на основание чл. 37, т. 8 от ДАП на НБЛ, който гласи - За хвърляне на предмети на терена, които са опасни за здравето на участниците (монети, запалки, и други твърди предмети); за всеки хвърлен предмет".

БАЛКАН СПРЕТНА НОВ ТРИЛЪР С БУЛТЕКС

Хвърлените бутилки попаднаха под вниманието на ДАС в срещата между ботевградчани и пловдивчани, която се игра миналата събота (9 март) в “Арена Ботевград”. Тогава вицешампионите победиха Академик Бултекс със 103:99. Освен това, след мача с глоба от 200 лв. заради техническо нарушение е санкциониран и наставникът на Балкан Небойща Видич. 

ГЛОБАТА НА БАЛКАН ОТ 2500 ЛВ. ОСТАВА В СИЛА

Предишният път, когато Балкан бе санкциониран, бе през януари, като тогава клубът от Ботевград бе наказан с 2500 лв. заради ексцесиите по трибуните на втория мач от 1/4-финалите за Купата на България срещу Левски Лукойл. Тогава от ръководството на “зелените” подадоха жалба, която впоследствие Арбитражната комисия към българската федерация по баскетбол отхвърли и с което потвърди санкцията, наложена от Дисциплинарната комисия.

ДИСЦИПЪТ НАКАЗА БАЛКАН И ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ С ОБЩО 4000 ЛВ.