Спортният директор на ФИБА Европа Коста Илиев разкри, че новият генерален секретар на международната централа Андреас Загклис иска да намери решение на конфликта с Евролигата. Това заяви 5-кратният шампион и носител на 6 Купи на България пред руското издание “Известия”.

Знам, че Андреас Загклис е готов да преговаря с представители на Евролигата. Той иска да уреди този дългогодишен спор. По принцип, подобна развръзка е възможна, но трябва двете страни да седнат на масата за преговори и да се разберат за календарите. Докато от Евролигата не признават прозорците на ФИБА, те не могат да бъдат част от ФИБА”, коментира бившият национал.

Наясно сме, че системата за квалификациите ще продължи да бъде същата. Пресявките за световното доказаха, че тя работи много добре. Почти всички мачове бяха с разпродадени билети. Имаше много висок телевизионен интерес”, допълни Коста Илиев.

Като цяло популярността на баскетбола нараства. Вярвам, че можем да се съгласим с Евролигата как да променим датите на мачовете, но системата трябва да остане същата”, смята роденият във Видин бивш баскетболист.