Христина Иванова добави още едно отличие към индивидуалната си колекция. Тази вечер в столичната зала “Триадица” националката бе избрана за MVP на Купа България 2019.

КУПАТА ПРИ ДАМИТЕ ОТНОВО Е ЗА МОНТАНА 2003

Искахме с цялото си сърце и душа тази купа. Видяхме колко са надъхани другите момичета, тъй като те и миналата година загубиха по драматичен начин. Бориха се много, както и ние. Много съм щастлива, че успяхме да си запазим трофея. Огромна чест е за нас, че играхме пред толкова легенди на българския баскетбол. Ние отдавна не сме имали някакви особени резултати на европейско равнище. Има какво да научим от тях и сме благодарни, че ни уважиха”, заяви пред БНТ Христина Иванова.

186-сантиметровата баскетболистка изведе Монтана 2003 до трофея след триумф във финала срещу Берое с 58:51. Тя остави на сметката си 18 точки, които допълни с 9 борби, 4 асистенции, 2 откраднати топки и 2 чадъра.

При стрелбата си Христина Иванова бе 6/10 от средно разстояние, 1/2 от тройката и 3/6 от линията за изпълнение на наказателни удари. Всичко това й донесе коефициент 26, като прекара на паркета пълни 40 минути.

За Христина Иванова наградата е допълнение към приза за Най-добра баскетболистка за 2018 г., която получи в края на миналия месец. Трофеят пък за нея през този сезон е втори, след като тя стана и носителка на Суперкупата на България през миналата есен.