Шампионът на България, носител на Суперкупата, а вече и на Купата на България Левски Лукойл отпразнува подобаващо спечелелването на последния трофей на тима - този, който те прегърнаха навръх 3-ти март в Панагюрище.

В "Арена Асарел", Левски надви Берое със 70:61 в драматичен финал, в който първо поведоха с 20 точки, а след това позволиха на старозагорци да стопят разликата и дори да излязат с точка напред в резултата.

Баскетболисти и ръководство се събраха в един от най-баровските столични ресторанти - "Глория Мар", където през юни поляха и така жадуваната първа титла на страната след преминаването на Лукойл като генерален спонсор на Левски. За доброто им настроение се погрижиха Павел и Венци Венц, както и Глория.

На купона на столичани във вторник вечер присъстваха всички баскетболисти и треньорския щаб, както и финансовия благодетел на клуба Валентин Златев, които отбелязаха прекъсването на петгодишната суша в турнира. Заедно с отбора празнуваха и трийсетина от най-верните привърженици на състава.

Партито започна с тържествено предаване на Купата на България от капитана Асен Великов в ръцете на щастливия Валентин Златев.

"Момчета, от вас чакам и титлата", заяви Златев. "На половината път сме, продължаваме напред", обяви и президентът Тодор Стойков. "Гордея се с всеки един от вас, заедно можем много повече", сподели и Тити Папазов.

Снимки: SPORTAL.bg