Какво се случи: Русия ще се завърне на световно първенство, след като пропусна последния шампионат на планетата в Испания през 2014 г. Селекцията на Сергей Базаревич се наложи над Финландия с 91:76 у дома в директна битка за последната квота от група К на пресявките.

И още: Руснаците финишират с баланс от 8-4 и общо 20 точки след 12 изиграни мача в световните квалификации, докато финландците останаха четвърти в група К с 6 победи и 6 загуби. От този поток места в Китай през септември си осигуриха още Чехия и Франция.

Най-добри: Дмитрий Кулагин завърши с 22 точки за Русия. Семьон Антонов добави 15. Андрей Воронцевич се разписа с 14 точки и 6 борби.

Джамар Уилсън бе най-резултатен за Финландия с 18 точки. Туука Коти вкара 13 плюс 8 борби. Мико Койвисто остана с 11 точки.

Повратна точка: 10 минути разделиха Финландия от място на световното първенство, след като Петери Копонен и компания водеха с 65:58 преди последната четвърт. Сборная обаче срина съперника във финалния период, в който избухна с 33 точки, като бе 7/9 от тройката и направи пълен обрат, за да спечели с 91:76.

СТАТИСТИКА ОТ РУСИЯ - ФИНЛАНДИЯ