България ще изиграе последния си мач от световните квалификации. Днес от 19.00 ч. в Зеница представителният ни тим ще излезе срещу Босна и Херцеговина в двубой от група К на пресявките. Срещата можете да наблюдавате по БНТ 3.

Седмицата определено не бе добра за селекционера Любомир Минчев и неговият щаб. Дий Бост и Александър Везенков не получиха разрешения от клубните си отбори да се присъединят към тима ни, а освен това контузия попречи на Станимир Маринов да дойде за лагера на “лъвовете”. По здравословни причини извън състава останаха още Цветомир Чернокожев и Станислав Ваклинов.

За капак България трябваше да преглътне загубата с най-голямата разлика в световните квалификации, след като в четвъртък вечерта в Ботевград нашите отстъпиха на Русия с 60:104. Вчера пък стана ясно, че от сметките на Любо Минчев за двубоя в Зеница отпада и контузеният Джейсън Уошбърн, който отбеляза 19 точки в срещата със Сборная, което на практика оставя националния ни отбор без център.

Двубоят между България и Босна е без значение за класирането в група К на световните квалификации, тъй като и двата отбора отдавна загубиха шансовете си за място на шампионата на планетата в Китай през септември. За българите обаче това е последният шанс да напомнят за духа и колектива, които демонстрираха в срещите си в пресявките. На страната на българския тим е и победата над босненците в Ботевград през ноември 2018 г. с 89:82.

Снимки: LAP.BG и ФИБА