Цифрите говорят достатъчно за мача, дори говорят повече от красноречиво. Наистина е срамно това. Мисля, че най-много се провалихме в психологически план. Треньорът ни предупреди за това. Този двубой нямаше значение за нас, но това не е извинение. Ние сме професионалисти”, заяви един от капитаните на националния ни отбор Павел Маринов след загубата на тима ни от Русия с 60:104 в световна квалификация.

Може би не играхме най-добрия баскетбол. Със сигурност сме изтощени физически. Нямахме синхрона, който имахме в предишните двубои и в защита и в нападение. Все пак Русия играе за място на световното първенство. Момчетата бяха на нож тук. Дойдоха и си взеха тяхното”, добави крилото, който се разписа с 15 точки срещу Сборная.

След такива загуби шамарът е много звучен. Смятам, че всеки в отбора има характер. Гордостта по принцип е грях, но и гордостта при нас спортистите е нещо важно. Ще отидем в Босна, за да играем добър баскетбол”, каза още Павел Маринов.

Макар че остава още един мач от квалификационния цикъл, националът даде своята оценка за цялостното представяне в прясявките.

Няма как да не съм доволен. Ние първо играхме срещу отбори като Беларус и Португалия и хората бяха щастливи в залата. Доведохме силни тимове в България. Играхме като равни с много сериозни отбори. Загубихме си нашите шансове още в първия етап, не сега. Подобнo на други отбори, ние също не бяхме постоянно заедно, тъй като имаме играчи в Евролигата, имаше контузени и този път не успяхме да сме всички. Аз съм щастлив, защото отборът е много хубав. С много голямо желание се прибирам в България да играя за него. Така, че мисля, че това говори достатъчно.”

БЪЛГАРИЯ ПОНЕСЕ ВТОРАТА СИ НАЙ-УНИЗИТЕЛНА ЗАГУБА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 17 ГОДИНИ