Първото, което мога да кажа е много, много лош мач за нас. Нищо в защита, в нападение. Ние за първи път изглеждаме по този начин и единственото, което мога да кажа е, че това беше срамно. Най-вече отношението, защото то се предаваше във всяка една фаза на играта. Започнахме изключително меко в защита. Предполагах, че ще има някакви проблеми в нападение, но чак толкова и чак така да изглеждаме в защита. Просто съм изключително разочарован”, заяви по време на пресконференцията след двубоя с Русия селекционерът на България Любомир Минчев.

Липсата на основни играчи очаквах да окаже влияние, най-вече в нападение, но в защита нямаме извинение. Изключително съм разочарован от начина, по който играхме в защита. Руснаците играха с доста висок процент стрелба, но ние спомогнахме. Бавно се придвижвахме в защита, нямахме достатъчно твърдост, което пък им позволи да стигнат до доста отворени стрелби”, допълни наставникът на представителния ни тим, след като тимът му отстъпи на Сборная с 60:104 в двубой от група К на световните квалификации.

“Липсата на доста играчи може да окаже влияние, но това не трябва да ни служи за оправдание. Може пак да загубим, дори и с голяма разлика, но да изглеждахме по друг начин, да демонстрирахме това, което показахме в предишните квалификации. Едно от нещата, за които предупреждавах отбора е да не стане така, че с тeзи мачове да заличим всичко хубаво, което е създадено до момента. Най-трайните спомени са последните. Ние в този мач бяхме много зле, каза още Любомир Минчев, който ще остави на Управителния съвет на федерацията да решава бъдеще му след края на пресявките.

БЪЛГАРИЯ ПОНЕСЕ ВТОРАТА СИ НАЙ-УНИЗИТЕЛНА ЗАГУБА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 17 ГОДИНИ