Българската федерация по баскетбол отдаде заслуженото на повече от 50 бивши национали и треньори, които през годините са донесли много радост и гордост на всички почитатели на играта у нас. Първата от многото планирани срещи на поколенията за 2019 г. се случи на почивката на вчерашния двубой от световните квалификации между България и Русия, който се проведе в “Арена Ботевград”.

Президентът на родната централа Георги Глушков награди със специално изработени значки за 100-годишнината на баскетбола у нас, която се отбелязва през тази година, настоящия и бивши играчи, треньори и деятели. Сред отличените бе и капитанът на Левски Лукойл Асен Великов, който защитава цветовете на родния трибагреник на европейското в Литва през 2011 г.

Радвам се, че моето име беше до имената на тези големи играчи и деятели на баскетбола. Много от тях съм ги гледал, когато бях малък и те бяха мои идоли. За мен беше чест и истинско удоволствие да съм там сред тях в този ден”, заяви пред BBALL.BG Асен Великов.

Моментът с него споделиха още бившите му съотборници Златин Георгиев, Николай Върбанов, както и част от настоящите му като близнаците Калоян и Деян Иванови. За приноса си към представителните тимове бяха наградени и Тодор Стойков, Хрисимир Димитров, Тенчо Банев, Бойко Младенов, Стефан Георгиев, Георги Давидов, Филип Виденов, както и Георги Младенов, Роберт Гергов, Станислав Станков, Иван Ценов, Ивайло Равуцов, Даниел Димитров, Цветан Антов, Сашо Везенков, Росен Барчовски и още много други.

Вижте сами: