Бронзовият медалист с Русия от европейското в Литва през 2011 г. Андрей Воронцевич бе сред най-добрите в Ботевград при лекцията на тима си над България със 104:60. 31-годишният баскетболист на ЦСКА Москва реализира 13 точки, които допълни със 7 борби и 5 асистенции.

БЪЛГАРИЯ ПОНЕСЕ ВТОРАТА СИ НАЙ-УНИЗИТЕЛНА ЗАГУБА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 17 ГОДИНИ

Благодарен съм на моя клуб, че ме пусна да играя за националния отбор. Относно двубоя с България, мисля, че всички се стараха страшно много. Борихме се за всяка топка на терена. В крайна сметка допуснахме само 60 точки. Отлично се представихме в нападение. Шестима играчи имат двуцифрен точков актив, но всичко това започна от играта ни в защита. Поздравявам треньорския щаб за отличната работа преди двубоя. Всичко ни се получи в този мач”, коментира двукратният носител на трофея в Евролигата с ЦСКА Москва Андрей Воронцевич. 

Имаме още работа за вършене. Но срещу България всички оставиха сърцата си на терена. Играхме срещу съперник, който не е никак лесен и който се бори да се представи достойно у дома. Те демонстрират много физически баскетбол. Благодарен съм на моите съотборници за всичко, което направиха и на феновете, които ни подкрепиха”, допълни 207-сантиметровото тежко крило, който замести достойно звездата на Сборная Алексей Швед.