Ямбол завърши втория етап в НБЛ със серия от три победи срещу тимове като Берое, Академик Бултекс 99 и Рилски спортист. Селекцията на Иван Чолаков демонстрира все по-добра форма, като има общо 6 успеха и 10 поражения в шампионата при мъжете през този сезон.

BBALL.BG се свърза с един от основните играчи на ямболии Стоян Петков, за да разкаже малко повече за играта на тима си, за промяната в представянето му, за първенството и за младите баскетболисти. Ето и какво ни сподели той:

- В последно време Ямбол се представя доста убедително в НБЛ. На какво се дължи тази промяна във вашата игра?

- Радвам се, че Ямбол започна да изглежда по друг начин на терена. Показваме много повече характер и желание за победа. Вярвам, че и в следващите срещи ще се представяме на ниво и ще останат назад слабите мачове, които изиграхме. Отборът ни и ямболската публика заслужават победи и ние ще направим всичко по силите си те да се случат.

- Играхте много силно срещу отбори от Първата петица и ги победихте. Доволен ли си ти от представянето на отбора досега?

- Да, интересното е, че в действителност победихме отбори, доста по-класни от нас. Смятам, че имахме шансове да вземем и други мачове, но по една или друга причина това не се случи. Тези победи само могат да ни радват и да ни дадат самочувствие, имахме нужда от тях. Нашата публика също заслужава тези успехи.

- Докъде може да стигнете в първенството на фона на последните Ви резултати и какви са очакванията ти за следващия етап?

- Отборът на Ямбол винаги е играл и ще играе за победа, независимо от това кой стои срещу нас. Стараем се с всеки мач да подобряваме играта си, а с това се надяваме да дойдат и успехите.

- Ти си сред най-постоянните играчи на Ямбол. Каква е тайната на добрата ти форма?

- Благодаря! Всичко е плод на много труд, усилени тренировки и най-вече желание за победа.

- Като играч, който познава отлично атмосферата в отбора, свикват ли вече новите играчи с него?

- Атмосферата в Ямбол винаги е била добра и винаги сме били преди всичко добър колектив и след това добър отбор. От началото на сезона досега се случиха доста промени в отбора, но смятам, че се напасваме и всички се чувстват добре.

- Какво е да имаш до себе си съотборник като Станислав Говедаров?

- Със Станислав сме съотборници вече десет сезона. Той е човек със силен дух и характер, от който всеки един отбор има нужда. Пожелавам си да продължаваме да играем рамо до рамо още дълго.

- В Ямбол се налагат и млади момчета. Кой е най-ценният съвет, който би им дал?

- Винаги се е говорило, че трябва да се дава шанс на младите, че трябва да получават повече игрово време, защото те са бъдещето в баскетбола. Трябва обаче да знаят, че шанс не се дава просто така, а се заслужава. Младите трябва да тренират двойно повече и да се доказват с всяка секунда, която получават на терена. Нищо в спорта не идва даром и колкото по-бързо го осъзнаят, толкова по-бързо ще дойдат резултатите за тях.

- Каква е оценката ти за първенството като цяло през този сезон?

- Интересно първенство. Доста равностойни двубои се получават, но като че ли нивото е по-ниско от предни години.