Какво се случи: Ръсел Уестбрук постави нов рекорд в НБА по поредни мачове с трипъл-дабъл. Гардът направи това при успеха на неговия Оклахома над Портланд със 120:111 у дома.

 

И още: 30-годишният Уестбрук остави в миналото постижението на легендата Уилт Чембърлейн от 1968 г., записвайки десети пореден трипъл-дабъл. Той остави на сметката си 21 точки, 14 борби и 10 асистенции. Преди време MVP в лигата през 2016/2017 стана единственият играч с подобни мачове, които за един сезон достигнаха 42.

 

Просто искам да играя играта по правилния начин. Това е моята цел. Искам да се състезавам всяка вечер. Чувствам се благословен, че мога да правя всичко това и не го приемам за даденост”, заяви Ръсел Уестбрук за своя рекорд, като той записа трипъл-дабъл №23 и общо 127-ми в кариерата си.  

Най-добри: Примерът му последва и съотборникът му Пол Джордж, който приключи с 47 точки, 12 борби и 10 асистенции, като бе 8/13 от тройката. Това бе трети мач с трипъл-дабъл в кариерата на крилото.

Деймиън Лилард бе най-резултатен за Портланд с 31 точки и 7 борби.

 

Повратна точка: През първото полувреме Тъндър демонстрираха успеваемост в стрелбата от игра 56%, което им позволи да вземат комфортна преднина от 19 точки на голямата почивка. След паузата Портланд се вдигна на щурм и намали до 82:87, но Ръсел Уестбрук и Пол Джордж изведоха Оклахома до успеха.

СТАТИСТИКА ОТ ОКЛАХОМА - ПОРТЛАНД