Какво се случи: Джейсън Хардън продължава да се вихри в най-силното първенство в света. Гардът изведе Хюстън до победа над Далас със 120:104 у дома в битката за Тексас. Това бе четвърти триумф за “ракетите” в последните им пет двубоя в НБА.

 

И още: Брадата удължи серията си от мачове в лигата с 30 и повече точки до 30, след като приключи двубоя с 31 точки, макар че излезе на терена с болки в лявото рамо. Той получи травмата в предишния двубой на Рокетс срещу Оклахома, но и това не го спря.

Най-добри: Джеймс Хардън остави срещу името си в статистиката за Хюстън още 8 борби, 7 асистенции и 5 откраднати топки, като бе 9/23 при стрелбата си от игра и 7/7 от линията за изпълнение на наказателни удари. Джералд Грийн се включи от пейката с 19 точки. Ерик Гордън се отчете с 18.

 

Новобранецът на Далас Лука Дончич остана на крачка от нов трипъл-дабъл – 21 точки, 10 борби и 8 асистенции. Джейлън Брънсън го последва с 13.

 

Повратна точка: Рокетс имаха аванс от 14 точки в началото на последната четвърт, а Джеймс Хардън седна на пейката. Далас се възползва и намали до 9 точки, но Брадата отново се завърна на терена, за да изстреля отново Хюстън напред с двуцифрена преднина.

СТАТИСТИКА ОТ ХЮСТЪН - ДАЛАС