Сериозно присъствие на играчи от българските тимове беляза втората фаза на ФИБА Къп. Колоната в индивидуалните категории повежда крилото на Левски Лукойл Христо Захариев, който приключва този етап като №1 по отнети топки.

Националът на България направи средно по 2.6 откраднати топки на мач или общо 13 в 5-те срещи на тима си, в които участва. В последния двубой на столичани Христо Захариев овладя 9 пъти топката след грешки на съперниците си от Балкан, с което изравни рекорд на ФИБА Къп за най-много откраднати топки в един мач.

В челото на графата по борби пък е Микейл Хопкинс. Баскетболистът на Балкан е втори при най-добрите под двата коша, като грабва средно по 9.5 на среща във втората фаза на турнира. Четвъртото място в тази категория дели Александър Гаврилович, който има средно по 8.7, колкото и Тайлър Кейн от Варезе. В Топ 10 попада и Ламаркъс Рийд от Балкан, който има по 7.3 борби на среща.

Сред най-добрите реализатори на изминалия етап е Патрик Рембърт. Гардът на Левски Лукойл е на пета позиция сред най-добрите стрелци, като има общо 115 отбелязани точки или средно по 19.2 в 6-те изиграни срещи на тима си. Патрик Рембърт заема и девета позиция по изиграни минути във втората фаза с общо 192 или средно по 32 на двубой.

Гардът на Балкан Брендън Браун е на шеста позиция по асистенции. Баскетболистът на вицешампионите прави средно по 5.7 завършващи подавания на двубой от втория етап. Колегата му Микейл Хопкинс е седми по коефициент, като може да се похвали с КПД 20 на среща, като той е и пети по чадъри – с по 1.5.