От една година насам, точно, когато казах, че този отбор няма нищо общо с истинския Левски се започна една кампания и веднага на следващия ден се писа доклад срещу мен. Всичко това се прави с една единствена цел, която не искам сега да съобщавам по телевизията. В момента съм доста афектиран и не мога да кажа всичко. Първо, искам да благодаря на публиката за подкрепата, благодаря на играчите, макар и да не играхме толкова добре, все пак победихме, а това е най-важното”, заяви пред БНТ след драматичния двубой в Стара Загора, който не мина без нерви и хвърлени от трибуните предмети, треньорът на Берое Любомир Минчев.

Първенството няма да завърши, ако продължаваме така. През седмицата на две места искаха да дам интервю преди мача. Един от въпросите бе за съдийството. Чисто морално беше, от моя страна, да не създавам допълнително напрежение след ексцесиите на мача с Ботевград и изкaзването на треньора, и претенциите към съдийството. Смятам, че така трябва да бъде. Ние всичките не сме слепи и виждаме за какво става въпрос. Ако това нещо продължава, аз смятам, че няма да завърши добре сезона”, убеден е наставникът на старозагорци.

Останалите отбори и останалите треньори не сме глупаци и не сме слепи. Нашите спонсори не си дават парите на вятъра за нищо, просто, за да угодим на някой да стане първи и да си начеше крастата. Ние също се състезаваме и искаме да има феърплей. Тотално не мога да се съглася с критериите на съдийството и в мача с Ботевград. Всички говорят за второто полувреме, но аз видях фрапиращи неща и в първото полувреме. Какво се случи днес?! Същото, каквото се случи с Балкан – високите играчи - аут. Разбива се защита, разбива се нападение, разбива се всичко. Случайно или не”, попита Любо Минчев.

Когато дойдем да играем с този отбор, или по-точно, когато те дойдат, винаги се получава някакъв различен критерий. Какво се случи в предишния мач в "Триадица"?! Eдин играч ми се извиква в лицето и мен ме наказват. Днес Папазов ме дърпа за ръката, аз искам да се махна и отново мен ме наказват с второ техническо и дисквалификация. В баскетбола вървят залози. Снощи съвсем случайно го разбрах, че вървят залози кога ще ми дадат техническо, в кое полувреме и дали ще ме изгонят. Между играчи и треньори за майтап. Всяка година във всеки мач с Левски получавам техническо, дисквилификация или следва доклад срещу мен. Това е всеки мач”, допълни наставникът на старозагорци.

Казвам, че първенството няма да завърши заради скандали. Ние не сме толкова малоумни, че да напуснем, но с това съдийство и с този критерий смятам, че ще станем като във футбола“, завърши Любомир Минчев.

БЕРОЕ СРАЗИ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ В СТАРОЗАГОРСКИ ТРИЛЪР