Броени часове преди първия си мач от 1/4-финалите за Купата на България Академик Бултекс 99 се сдоби с нов треньор след раздялата с Дарко Костич. От ръководството на пловдивския тим обявиха, че временно тези функции ще изпълнява досегашният помощник от щаба на участника в Балканската лига Йордан Янков.

ЙОРДАН ЯНКОВ ЗАСТАВА НАЧЕЛО НА ПЛОВДИВСКИЯ АКАДЕМИК

BBALL.BG се свърза с младия специалист, за да разкаже как приема новото предизвикателство, което e първо в кариерата му, каква е обстановката в лагера на Академик и какви са очакванията му за срещата с Ямбол.

- Как приемаш предизвикателството да водиш Академик, макар и временно?

- С изключение на един четиримесечен период, когато миналата година бях в Лукойл, това ми е четвъртият сезон с Академик Бултекс 99. Чувствам се прекрасно в клуба и с каквото мога да помогна бих го направил.

- Преди време беше казал, че мечтаеш да бъдеш старши треньор. Това ще се случи официално след по-малко от 24 часа. Какво значи за теб?

- Така е, казах го миналата година и до ден днешен това продължава да е така. Благодаря на ръководството за доверието, което проявяват. Развълнуван съм, разбира се и се надявам да покажем добра игра в предстоящите мачове.

- Познаваш добре отбора и момчетата в него. Предстои Ви важен мач утре за Купата срещу Ямбол. Какви са очакванията ти и всички в отбора здрави ли са?

- Всички са здрави и готови за мача. Трябва да бъдем концентрирани и агресивни, защото в последните мачове Ямбол показват добра игра. Голямото ми желание е да видя отново местната публика в залата. Имаме нужда от нея.

- Съществува ли вариант да останеш начело на тима за по-дълго време или не сте обсъждали подобна възможност с ръководството?

- Не сме обсъждали подробности около тази тема. Както казах, ще дам всичко от себе си да помогна с каквото мога, както съм го правил досега.

- Дa очакваме ли нови имена в състава в Академик в близко бъдеще?

- Засега отбора е в този състав, съсредоточени сме за предстоящите мачове.

- Вече си провел първа тренировка като старши треньор. Как премина тя и как момчетата приемат новата ситуация?

- Тренировката мина по план. Всеки един гледа да ми помага, за което съм им благодарен. Повечето са опитни момчета и им се е случвало такава смяна. Както казах, сезонът е много динамичен и работата продължава.