Членът на Залата на славата Рик Питино е сочен за най-вероятния нов наставник на гръцкия гранд Панатинайкос. Според ESPN, 66-годишният специалист е постигнал договорка с ръководството на шампиона от южната ни съседка и ще дебютира на 27 декември. Очаква се той да замени досегашният треньор Шави Паскуал, който напуска Атина.

Според медиите отвъд океана, желанието на Рик Питино е да се върне в НБА. Самият той най-вероятно ще опита да постигне успех с ПАО, който да използва като трамплин. Към момента “детелините” са с баланс от 6-7 и заемат 10-то място в Евролигата.

Рик Питино е един от най-успешните треньори в колежанския баскетбол. Той извежда три различни отбори - Провидънс, Кентъки и Луивил - до Финалната четворка, като с последните два печели титлата през 1996 г. и през 2013 г., въпреки че по-късно тази отпреди 5 години бе овакантена от NCAA. Приет е в Залата на славата.

В НБА Рик Питино работи в различни периоди от 1987 до 2001 г. с Ню Йорк и Бостън, като има общо 412 мача и баланс от 192-220.