Какво се случи: Бойката чета на Иван Чолаков сложи край на черната серия от три поредни загуби в НБЛ и подчини носителя на Купата на България за изминалия сезон Рилски спортист с 92:88 в интригуващ мач от 9 кръг в НБЛ.

И още: Поражението пък е едва второ за самоковци, които до момента бяха преклонили глава единствено пред шампиона и носител на Суперкупата на страната Левски Лукойл. 

Най-добри: Американците Айзея Уилямс и Огъстин Окосун реализираха общо 36 точки за успеха. Всеки от тях вкара по 18, а Окосун овладя 8 борби и направи 2 чадъра.

Гардът Дарин Иванов отбеляза 15 точки в коша на родния си клуб от Самоков, а 12 от тях дойдоха след негови стрелби от тройката. Също с 15 точки на ямболии помогна и Стоян Петков.

За Рилецо Йордан Бозов бе на ниво с 19 точки, Антъни Гуджино си хареса 15-ката, защото вкара 15 точки и грабна 15 борби срещу Ямбол - клуб, чийто екип е носил в близкото минало.

Какво предстои: Ямбол приема Академик София на 14 декември и ще се опита да запише втора поредна победа, а Рилски спортист гостува на Черно море на 15 декември в треньорски сблъсък на двама души, които някога бяха тандем в Самоков - Людмил Хаджисотиров и Галин Стоянов-Патрик.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ - РИЛСКИ СПОРТИСТ