Декември един от най-обичаните месеци, тъй като събира в себе си едни от най-топлите и уютни празници. Началото на веселието в него ще постави един от най-почитаните християнски такива - Никулден.

Днешният 6 декември е ден на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите, а техен покровител е Свети Николай Мирликийски, чието първо име означава „Побеждаващ“. На този ден се украсяват коледните елхи, а на трапезата се поднася риба.

Под двата ринга също си имаме един куп кандидати, които да почерпят близки, приятели и съотборници за здраве. Сред тях са крилото на Рилски спортист Николай Гелов, гардът на Берое и националния ни отбор Николай Стоянов, крилото на Академик Бултекс 99 Николай Николов, баскетболистите на Академик София Николай Николов, Николай Грозев, Николай Михайлов и Николай Иванов, играчите на Спартак Плевен Николай Маринов, Николай Върбанов и Никола Ангелов.

Наздравица ще вдигнат още треньорът от школата на старозагорци Николай Колев, наставникът на Шампион 2006 Николай Господинов, шампионката в турнира КЕШ със златния женски отбор на Левски от 1984 г. Нина Хаджиянкова, националът и център на италианския Пиаченца Николай Вангелов и бившето крило на Академик Бултекс 99 Никола Трайков.

Списъкът е доста дълъг, а ако сме пропуснали някой, се извиняваме!

Екипът на BBALL.BG желае на всички именици здраве, щастие, късмет, много победи и сбъднати желание, но помнете, че само от Вас зависи как ще запомнят името Ви!

Честит Никулден!