Този уикенд Черно море Тича приема Академик Бултекс 99 в мач от 9 кръг от НБЛ. Двубоят ще се проведе на 8 декември от 18.00 ч. в зала “Христо Борисов“.

“Моряците“ все още търсят първата си победа, но от клуба са реалисти и вярват, че с работа и желание младите играчи на Варна ще се утвърдят, както своите предшественици.

Имахме 10 дни, в които момчетата да влязат в тежък тренировъчен ритъм, но не всички планове са осъществими. Отборът ни е съставен предимно от юноши старша възраст и имат мачове в подрастващите първенства. Исках да проведем и контрола с ИУ - Варна, но и това не се получи. Академик Бултекс 99 е добър отбор с ясни цели и амбиции – да се борят за медалите. Играха и в Балканската лига, но не използваха трима свои играчи. Лично аз искам да повторим играта си от мача с Берое. Всичките отбори ни превъзхождат с индивидуалности и аз не вярвам в чудеса, които могат да се случат веднага. Момчетата трябва да проявяват желание и адекватност във всяка една среща, а не да се радват на един добър мач. Ще продължаваме да се борим, за да постигнем това”, сподели треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов.

Гардът на Черно море Тича Пламен Алексиев вече един месец е неизменна част от тима след година в лазарета.

“С всеки изминал ден се подобрявам физически, а и успявам да вляза в добър игрови ритъм. Засега нямам проблеми с ахилеса. Обаждат се други травми, но това е нещо нормално. Предстоящият мач с Пловдив е нещо нормално за нас. Всичките съперници са по-силни от нас. Ще помагам на младите и се надявам да продължават да се развиват. Те имат голям шанс от ранна възраст да мерят сили при мъжете и трябва да се възползват от това. Показахме, че имаме потенциал, но не трябва да спираме дотук. Не знам как се справят младите ми съотборници, защото имат невероятен график - училище, тренировки, мачове от А група и срещи от НБЛ”, учудва се опитният плеймейкър.