София ще бъде домакин на финала в турнира за Купата на България при жените. Това реши на последното си заседание Управителният съвет на федерацията. Решителният сблъсък за трофея при дамите ще бъде на 9 март 2019 г. в зала “Триадица”, освен ако за последната среща не се класира отбор от столицата.

Заявки за участие в надпреварата се приемат до 17.30 ч. на 28 януари 2019 г. В турнира право да се включат имат първите четири отбора, съгласно класирането след първия етап от женската А група.

Жребият за полуфиналите при жените ще бъде теглен на 4 февруари догодина, като мачовете са на разменено гостуване на 20 и 27 февруари 2019 г.

Междувременно, днес Управителния съвет прие и някои малки промени в правилника на Треньорската комисия, която ще обсъжда и предложи на следващо заседание на федерацията Статут на треньора и Правилник за работа на Лицензионната комисия.

Приет бе и нов член на федерацията - Баскетболен клуб за хора с увреждания Левски от София от момента, в който извърши промяна в устава си и отстрани възможността юридически лица да членуват в него.

По точка “Разни”, управата отпусна месечен хонорар за подпомагане на изпадналата в тежко състояние бивша баскетболистка Ермила Попова.