Играчите на Балкан използваха паузата от мачове, за да посетят учениците от Профилирана природо-математическа гимназия "Акад.проф-д-р Асен Златаров" в град Ботевград. Здравко Христов, Крис Минков, Алекс Гаврилович и Мирко Мулалич прекараха днес един учебен час с учениците от 7 и 8 "в" клас на Яна Пешева и Даниела Пенкова. В него те разговаряха с учениците, играха баскетбол с тях, състезаваха се в различни игри и им подариха различни награди.

Вицешампионите дариха средства и за благотворителния коледен базар "Деца помагат на деца", който те организират за 16-та поредна година. В него учениците продават ръчно изработени сладки като средствата от приходите ще бъдат дарени за деца в неравностойно положение. Зад щанда със сладки пък ги посрещна и един зелен плакат на Балкан.

Възпитаниците на ботевградската гимназия подариха на играчите и специално изработени сладки за тях. Те от своя страна разказаха интересни и поучителни истории за това как са се запалили към баскетбола, какво им дава и взима този спорт, коя е най-сладката им победа и какво си мислят преди мач. В разказите на всички се открояваше мнението, че откакто са започнали да тренират баскетболът за тях е целият им живот и нещата, които им дава са много повече от това, което им е взел.

Сред възпитаниците на ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" имаше и доста състезатели от школата на Балкан, които се включиха активно в игрите, както и помощник-треньорът Преслав Пешев.

Накрая Крис Минков покани всички ученици от името на целия отбор да присъстват безплатно на в събота срещу Берое, който ще бъде от 18.00 ч. в "Арена Ботевград".

Вижте сами: 

Източник и снимки: Официалният сайт на Берое