Финалът в турнира за Купата на България при мъжете ще бъде на 2 март 2019 г. в Панагюрище. Това реши на последното си редовно заседание за календарната година Управителният съвет на българската федерация по баскетбол.

Схемата на надпреварата остава непроменена, както от управата гласуваха и приеха това още през септември. Право на участие имат всички тимове от НБЛ, подали заявки до 17.30 ч. на 10 декември.

Турнирът при мъжете ще се проведе в три етапа. На 11 декември ще бъде изтеглен жребият за четвъртфиналите и полуфиналите.

Четвъртфиналите ще се играят на 27 декември и на 16 януари 2019 г. на разменено гостуване, а финалистите ще бъдат определени в мачове на 13 и 16 февруари догодина.

“Арена Асарел” ще бъде домакин на решителния мач в турнира. Спортното съоръжение разполага с капацитет от 2000 седящи места, над 100 от които ВИП. Има обособени места и оборудвани кабини за коментатори и журналисти.

В залата могат да се практикуват над 25 вида спорт, а прилежащата към нея спортно-тренировъчна зала, която има 250 места, функционира и като самостоятелен обект.