Желанието на част от клубовете да определят и освобождаването на генералния мениджър на лигата днес бе и прието от българската федерация по баскетбол. То бе сред предложените преди две седмица от страна на лигата. Това се случи на заседание, което се проведе в конферентната зала на 2 етаж в зала “Универсиада”.

ФЕДЕРАЦИЯТА С ПОСЛЕДНАТА ДУМА ПО ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ЛИЛИ БОРИСОВА

Това означава, че решението от Общото събрание на лигата, което бе през ноември, и на което 6 тима пожелаха досегашният мениджър на лигата Лили Борисова да освободи поста, е на път да стане факт, като остава окончателно да бъде гласувано на следващото Общо събрание. Сред пожелалите го тогава бяха Левски Лукойл, Академик София, Академик Бултекс 99, Ямбол, Черно море Тича и Спартак Плевен.

ЛИЛИ БОРИСОВА ОТСЕЧЕ: КОГАТО СЪМ ГОТОВА, ЩЕ ГОВОРЯ БЕЗ ДА СОЧА С ПРЪСТ

Бившият тийм мениджър на мъжкия и женския ни национален отбор застана начело на лигата през август 2017 г. Проблеми за нея и екипът й обаче не липсваха през последната година и половина. Мъжкият ни елит остана без един от основните си спонсори, като без такъв премина и тазгодишното издание на Суперкупата на България, въпреки желанието и усилията й.

ЧАСТ ОТ КЛУБОВЕТЕ ПОЖЕЛАХА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ЛИЛИ БОРИСОВА

Самата тя сподели след Общото събрание на лигата през ниналия месец, че когато решението стане официално и когато е готова, ще представи и своята позицията по темата.  

Освен това, днес управата прие да преотстъпи интернет правата за домакинските мачове на клубове, които искат да ги преотстъпят на трети лица само за периода, докато настоящия договор с БНТ е действащ. Клубовете подписват за това договор с федерацията с определени условия.