Баскетболисти на два български отбора попаднаха сред най-добрите на редовния сезон във ФИБА Къп. Това са крилото на Левски Лукойл Деян Иванов и гардът на Балкан Брендън Браун.

32-годишният Деян Иванов заема четвърто място в класацията по ефективност. 205-сантиметровото крило на столичани може да се похвали със среден коефициент 22.5 в 6-те изиграни мача на тима си. Варненецът реализира средно по 17.7 точки, 8.7 борби, 3 асистенции, 0.8 откраднати топки и 1 чадър за 30.6 минути на двубой.

Играчът на Балкан Брендън Браун пък дели първото място по асистенции в първата фаза на турнира с Киан Андерсън (Мобиле Прищина) и Скайлър Боулин (Вюрцбург), като и тримата правят по 7 завършващи подавания на среща. Гардът на ботевградчани допълва сметката си със средни показатели от 15.4 точки и 3 борби в 6 мача на българския вицешампион.

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ И БАЛКАН СТАРТИРАТ С ДОМАКИНСТВА ВЪВ ВТОРАТА ФАЗА НА ФИБА КЪП

Деян Иванов и Брендън Браун ще се изправят един срещу друг във втория етап на ФИБА Къп, тъй като Левски Лукойл и Балкан попаднаха в група J. В нея са още Ирони Нес Циона (Израел) и Алба Фехервар (Унгария). Първите мачове от тази фаза ще бъдат на 12 декември