Момчетата от Академик изтормозиха доста американската група от лигата, която се организира от семейство Бол. В столичната зала “Сейнт Джордж” селекцията на Георги Давидов даде всичко от себе си, но загуби от отбора на JBA със 133:138. Срещата бе част от европейското турне на Big Baller Brand.

Александър Милов се включи силно от пейката за Академик с 28 точки. Андрей Иванов оформи дабъл-дабъл – 27 и 13 борби. Николай Николов също стигна до двойните показатели – 24 точки и 11 борби. Николай Грозев реализира 18.

ЛиАнджело Бол избухна с 65 точки за JBA, като бе 8/17 от тройката. Къртис Холис остана с 32 и 10 борби.  

През първото полувреме двата отбора се отдадоха на нападението, отбелязвайки общо 146 точки. Все пак Академик се оттегли на почивката с аванс от 6 точки за 76:70 след 23 точки на Андрей Иванов и 15 на Николай Николов. След паузата българите се държаха близо до съперника, но гостите стигнаха до обрат, водени от ЛиАнджело Бол (б.а. - едни от братята на гарда на Лос Анджелис Лейкърс в НБА Лонзо Бол) и спечелиха със 138:133. 

На 18 ноември (неделя) от 15.00 ч. в зала “Универсиада” американците ще изиграят още един мач, срещу Сборна формация от елитните групи за юноши. Три часа по-късно пък на паркета ще излязат Левски Лукойл и Рилски спортист в дербито на 7 кръг в НБЛ.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК - JBA