Разликата в класите на двата отбора е очевидна. Балкан преодоля групата си във ФИБА Къп и то един кръг предварително. Това показва, че тимът е на едно добро европейско ниво”, заяви треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов.

Утре (16 ноември) от 18.00 ч. варненци гостуват на Балкан в първия мач от 7 кръг в НБЛ, но оказва се имат проблеми среди срещата. 

При нас имаме кадрови проблеми. Макар да нямахме мачове и трябваше да се възстановят някои играчи, за съжаление, травмите при част от баскетболистите се повториха. Мартин Стефанов отново изкълчи глезен. Кристиян Кръстев има проблеми с ходилата и се оказа, че има някакъв шип в краката, който доста го лимитира за тренировки и игра. Велислав Гълъбов беше болен. Сашо Кръстев има проблеми с адукторите още отпреди 10 дни след мача на ИУ - Варна. И Мартин Йорданов, който две седмици не е тренирал, се включи в заниманията само преди два дни”, добави наставникът на варненци.

Но както всички знаят, при нас голямата новина е завръщането на Пламен Алексиев. Това си е една добра новина за сметка на 6 лоши. Но не можем да очакваме Пламен да играе по 30-40 минути на мач. Това няма как да стане. Ще се борим и ще се опитаме да бъдем адекватни срещу много бързата игра на Балкан. Но, за съжаление, не успяхме да направим добър тренировъчен процес заради всички тези травми. Нямаме широка скамейка и се оправяме с наличните баскетболисти”, допълни наставникът на “моряците”.