Какво се случи: Рилски спортист отстъпи на Алба Фехервар с 83:104 в петия си двубой от груповата фаза на ФИБА Къп, което маркира и петото поредно поражение на тима на международна сцена през този сезон.

Повратна точка: Летящ старт и серия от 16-2 за домакините в „Арена Самоков“ бе заличена от унгарския съперник още преди встъпителните 10 минути да изтекат.

От там нататък гостите контролираха напълно двубоя, а разликата набъбна до двуцифрена още преди срещата да навлезе в заключителната си последна четвърт. И в нея Рилецо не се предаваше и съумя да стои раввностойно за 21-26, но натупаната по-рано преднина на Фехервар не позволи на селекцията на Людмил Хаджисотиров дори да помечтае.

Най-добри: Тони Гуджино оформи дабъл-дабъл от 16 точки и 11 борби. Последваха го Мирослав Васов и рожденикът Мартин Маринов с по 13 точки, а Джейлън Дженкинс отбеляза 11.

Отсъстващи: Осман Боро пропусна двубоя и не се появи по екип за носителя на Купа България 2018 като официалната версия е, че причините за отсъствието на сенегалеца са от здравословен характер.

Какво предстои: На 21 ноември Рилецо ще гостува на Порто в последния си мач за сезона във втория по сила турнир на международната централа.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АЛБА ФЕХЕРВАР