Какво се случи: Левски Лукойл продължи с наказателната акция във ФИБА Къп и заслужи със сърцата и всеотдайна игра своята пета поредна победа в Група G. Шампионът на България и носител на Суперкупата на страната пречупи коравия тим на финландския Катая със 102:95 като гост. 

Най-добри: Двама баскетболисти на водения от Константин Папазов състав вкараха общо 42 точки, като си ги поделиха по равно - Деян Иванов и Христо Захариев. Иванов добави към името си в статистиката 8 борби и 4 асистенции, а Захариев пък регистрира дабъл-дабъл, овладявайки 11 топки в подкошието. 

Патрик Рембърт постави срещу името си 19 точки (плюс 7 асистенции и 5 борби), Миливое Мийович, който излезе титуляр на мястото на останалия в София да лекува травма в глезена Калоян Иванов се разписа с 16, а Божидар Аврамов добави още 11 точки, гарнирайки ги с 6 борби и 6 асистенции. 

И още: Минута и 20 секунди преди сирената на таблото светеше 95:95. Тук започна атаката на българския тим: тройка на Аврамов за 98:95, кош на Мийович за 100:95 и два наказателни удара на Рембърт подпечатаха триумфа в скандинавската страна.

Какво предстои: Следващата седмица е последното гостуване на Левски Лукойл в Група G и последен мач въобще за отбора в тази първа фаза на ФИБА Къп. На 21 ноември "сините" ще се изправят срещу славния Арис в негостпоприемната зала, кръстена на легендата Никос Галис в Солун.

Двубой, който обаче е без значение за крайното класиране и за съдбата на българския тим, който си осигури участие във втория етап на надпреварата още с успеха си миналата седмица над Днепър в Украйна. 

СТАТИСТИКА ОТ КАТАЯ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ