Първият от общо трите полета на Левски Лукойл към финландския град Йоенсуу, където утре „сините” гостуват на Катая за ФИБА Къп, закъсня с повече от час.

Вместо да излетят 09:50 за Истанбул, както е по разписание, полетът на турските авиолинии от Терминал 2 на Летище София потегли към турския мегаполис 11:10 часа.

За да уплътнят внезапното отворилото им се свободно време, шампионите се събраха и дружно се забавляваха с едно от любимите си занимания – игра на Дженга.

Какво представлява Дженга? Това е игра, която се състои в построяването на максимално висока кула от дървени плочки, като на всеки ход играчът трябва внимателно да извади една плочка от някой от по-ниските етажи на кулата, да а постави на върха на кулата, а при това действие кулата да не затуби равновесие и да не рухне.

Наименованието на играта произлиза от езика суахили, а в превод дженга означава „строя, построявам”. Играта води до развиване на физическите и умствените умения, изисква сръчност, координация между очите и ръцете, прецизност и изграждане на стратегия.

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ НА ПЪТ КЪМ ФИНЛАНДИЯ: 17 ЧАСА, 3 ПОЛЕТА И 2255 КМ

ЛЕВСКИ ОТЛЕТЯ ЗА ФИНЛАНДИЯ БЕЗ КАЛОЯН ИВАНОВ

 

И ДЕЯН КАРАМФИЛОВ ОСТАНА В СОФИЯ