Прякорите дават възможност на хората да изразяват себе си, но често се използват и за забавление. За звездите от НБА те са нещо съвсем нормално.

В следващите редове ще научите кои псевдоними предизвикват усмивки отвъд океана и кои са техните притежатели:

Стеф Къри – Терористът с бебешко изражение

 

Трикратният шампион в НБА е може би най-подходящият, който да наследи подобен прякор. Момчешкото му очарование, съчетано с висока емоциалност се допълва и от убийствената му точност зад дъгата. Това го прави един от плодотворните стрелци в историята на лигата, както и един от най-младите, който е достигнал до подобен статут.

Данило Галинари – Петелът

В Лос Анджелис със сигурност са го чували поне един път. Макар че по-често употребяват любимото му Гало, Данило си има още един псевдоним. Според запознати, историята му идва от родния град на крилото - Сан Анжело, разположен на около 40 км. от Милано, в селскостопански регион. Населението му пък e от 1000-2000 жители.

Марк Гасол -  Голямото бурито

Испанският център се превърна в константа на играта на Мемфис, след като стана Най-добър защитник през 2013 г. Марк е наистина висок, но в гимназията се сблъсква с проблеми с теглото, откъдето може би произлиза и това прозвище. Към днешна дата обаче лидерът на Гризлис едва ли го чува често. 

Дреймънд Грийн – Танцуващата мечка

Познавайки характера на шампиона в НБА с Голдън Стейт, той най-вероятно е горд с този прякор. По всичко изглежда му е лепнат заради здравата защита, която демонстрира, допълнена от умствената твърдост, но и на моменти от избухливия му характер. Какво да кажем повече за Дреймънд?!

Марио Хезоня – Супер Марио

Макар че доста често попада в класацията на Шакил О`Нийл за издънки в НБА, хърватинът има и доста добри моменти. Според специалистите, той е майстор на бързите атаки, което го превръща в добър вариант за шести играч или титуляр с допринасяща роля.

Грег Монро – Мус

Училището е мястото, където често хората се сдобиват с прякори. Изключение не прави и баскетболистът на Торонто Грег Монро. Даден му е от негов съученик, който един ден го написал на дъската. Това прозвище преследва 211-сантиметровият център в колежа, а след това и в НБА, благодарение на съотборника му в Детройт ДеХуан Съмърс.

Никола Йокич – Жокерът

Центърът на Денвър определено е едно от откритията на НБА през последните няколко сезона. Сърбинът е като жокер, изваден от тесте карти. Той често изненадва феновете с неочаквани ходове по терена. Според съотборниците му, Никола заразява всички в съблекалнята с чувство за хумор и винаги е в центъра на купона.

Андре Дръмънд – Големият пингвин

Ако погледнете Андре Дръмънд, едва ли можете да го свържете с пингвин, но той не мисли точно така. Това е любимото животно на центъра на Детройт, който следи и всички филми, свързани с нелетящите птици. Сред любимите му са “Маршът на пингвините”, “Весели крачета” и “Весели крачета 2”.

Еван Фурние – Никога Гугъл

Всъщност то идва от предупреждение на Гугъл, отправено към фамилията на французина. Тя пък се свързва с рядка наркотична инфекция на гениталиите, засягаща най-често възрастни мъже. Нищо чудно, че Еван не иска да хората да разучават това негово име.

Брендън Инграм – Малкото куче

Бившият възпитаник на университета Дюк е висок 206 см., но тежи едва 86 кг. Физиката му пък е повод за колегите му в Лейкърс да му дадат точно този прякор – традиция, която се спазва за всеки новобранец, прекрачил прага на “Стейпълс сентър”.