Милен Костов се върна към мястото, където се чувства най-добре приет в Италия. През настоящия сезон гардът отново ще носи екипа на участника в Серия Д Спортинг Агата, където игра и през 2017/2018.

Бившият играч на Ямбол стартира настоящия сезон с Манфредония, който участва в Серия Ц. Самият той е взел това решение.

Избрах щастието пред парите. Направиха ми проблем, защото те не искаха да се разделяме. За да си тръгна от тях, трябваше да бъде платена трансферна сума не малка за тази лига, иначе щях да бъда със спрени права до края на този сезон. На този етап само Сантагата можеха и искаха да платят тази сума, за да се върна. Стана много бързо всичко. Баскетболът никога не беше причина или проблем да си тръгна, а ръководството на клуба. Плюс знаейки как се чувствам тук и как ме приема публиката и ръководството, не се двоумих дълго, обясни ситуацията около себе си Милен Костов.

185-сантиметровият баскетболист дори изигра първия си двубой за Спортинг Агата през този сезон, при победата му над Кастанея баскет на Иван Тилев с 53:52 (12:9, 16:11, 11:14, 14:18). Милен Костов се разписа с 20 точки и 3 асистенции, като бе 2/3 от средно разстояние, 3/8 от тройката и 7/13 от линията за изпълнение на наказателни удари за 34 минути. Иван Тилев пък отбеляза 12 точки за своя тим..

Много топло бях приет от ръководството и феновете на отбора. Бяха изготвили плакат, който бяха разпънали в залата преди мача и на който пишеше "Добре дошъл вкъщи, Милен" като изненада. Това наистина не мога да скрия, че ме разчувства и значи много за тези хора, особено след видяното и начина, по който се чувствах в Манфредония през последния месец”, каза още Милен Костов.