Александър Везенков и Олимпиакос продължиха успешния си поход в гръцкото първенство с категоричното 102:63 като домакини на Лаврио в Двореца на мира и дружбата в Атина, което маркира петата им победа от началото на 2018/2019 в елитната лига на южните ни съседи. 

Щастливата развръзка, която идва като енергийна инжекция за самочувствие, особено след двете поредни поражения в Евролигата от ЦСКА Москва и Панатинайкос, изведе селекцията на Дейвид Блат до челното място в подреждането. При това, в най-подходящия момент. Точно седмица преди нов сериозен тест за Саша и “червено-белите” срещу ПАО, и четири дни преди поредното тежко домакинство в най-силния клубен турнир на континента - срещу вицешампиона Фенербахче на 15 ноември. 

Българският национал прекара на паркета малко над 14 минути, в които отбеляза 7 точки, хвана 5 борби (с което овладените топки в професионалния му път в Гърция вече са 500) и пресече пас за коефициент на полезно действие от 13 пункта. 206-сантиметровото крило не трепна при единствения си опит за далечна стрелба, а от средна дистанция записа успеваемост от 2/4. 

Иначе, интрига в двубоя имаше само във встъпителните минути, след което класата на Олимпиакос не позволи на съперника дори да мечтае за различен развой. 

На 18 ноември, Везенков и компания отново ще излязат в "ОАКА" за титаничен сблъсък с Панатинайкос, но този път не в Евролигата, а в редовния кръг на гръцката лига. Начален час на срещата: 19:00.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС - ЛАВРИО