Опитвам се просто да видя къде ще e моят отбор след няколко месеца - за Купата, май месец, трябва да изчистим нашата игра. Имаме забавяне в комуникацията, понякога бавни реакции. Не знам защо, губим концентрация на моменти, определено имаме нужда от време заедно. Доволен съм от победата, не толкова с някои грешки, които повтаряме, но мисля, че играем добре”, така треньорът на Балкан Небойша Видич анализира играта на тима си.

С новото правило ние се нуждаем от всички играчи в състава, аз им казах още в началото на сезона. Казах на всички по-млади в състава, че се нуждаем от всеки дори да нямаме контузен играч, а, когато имаме, още повече. Възможностите на всеки един играч в отбора са важни за нас този сезон. Баскетболистите на Ямбол знаят как да играят. На моменти изгубихме ритъм, но срещу всеки отбор е трудно да направиш 20 точки на полувремето. Не е просто така”, коментира наставникът на ботевградчани, които спечелиха с 93:73 срещу ямболии и това им донесе първи домакински триумф в НБЛ през този сезон.

ПЪРВИ ДОМАКИНСКИ ТРИУМФ ЗА БАЛКАН В НБЛ (ВИДЕО)

Всеки е концентриран в началото. Това е като брака. Първата година е страхотно, но после почти. Очаквам да се класираме за втория етап във ФИБА Къп. Не искам да говоря за математика, но разликата ще бъде важна. Ние ще се опитаме да спечелим мача там”, допълни сръбският специалист, чийто тим гостува в Минск на след няколко дни.