Иван Алипиев дебютира в колежанското първенство на САЩ преди два дни при разгрома на Лойола Меримаунт над Уестклиф със 75:43. Младежкият ни национал се включи от пейката за новия си отбор, като за 7 минути се отчете с 3 точки и 2 борби.

УДАРЕН СТАРТ ЗА ЛОЙОЛА И ИВАН АЛИПИЕВ В САЩ (ВИДЕО)

BBALL.BG се свърза с бившия възпитаник на БУБА Баскетбол, за да разбере вълненията и първите му впечатления от баскетбола и живота отвъд океана. Ето и какво ни разказа той:

- Как се почувства, когато тръгна към терена в първия си официален двубой отвъд океана?

- Чувството беше уникално. Готвих се толкова време за този момент и знаех, че когато влезна на терена, трябва да дам всичко от себе си.

- Какво си помисли, след като отбеляза първите си точки при колежаните?

- Ще бъде честен - буквално си казах наум: “Започва се...”. (Смее се)

- Какви са първите ти впечатления от конкуренцията?

- В първия си двубой определено противника не беше на ниво, но като цяло колежанското първенство и съперниците, с които ни предстои да играем, са на едно доста високо ниво, с което досега не се бях сблъсквал.

- Свикваш ли вече с живота в САЩ и с университета?

- Лека-пoлека започнах да свиквам с живота и университета в САЩ, но имам ли избор. А и все пак нямам право да се оплача. Все пак живея в Ел Ей.

- Най-странната ти случка през последните месеци…

- Определено най-неудобно се почувствах когато едно момче от моя випуск тук ме попита "България в Африка ли е?"...

- Какви са очакванията ти за новия сезон?

- Моите очаквания за новия сезон са много големи, не само към мен, но и към целия отбор. Смятам, че наистина имаме шанса да направим нещо голямо за ЛМУ и съм убеден, че всеки един от нас ще даде всичко, за да го постигнем.

- Какво би казал на всички в България, които те подкрепят?

- На всички, които ме подкрепят в България, имам да кажа само едно кратко нещо - Благодаря ви за подкрепата и както сам казах вече, “Започва се тепърва”!