Левски Лукойл си осигури място във втората фаза на ФИБА Къп след победата на Днипро с 88:72 като гост в мач от група G на турнира. Крилото на столичани Христо Захариев допринесе с 14 точки, 4 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка за 30 минути на паркета срещу украинците.

4 ОТ 4 ЗА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ ВЪВ ФИБА КЪП (ВИДЕО)

Разбира се, че съм доволен, че продължаваме напред. Това беше нашата цел и ще се опитаме даже и да спечелим групата. С изключение на третата част мисля, че играхме много добре и успяхме да се справим с бързата игра на Днипро и стрелбата им от тройката. Ние играхме отборно с много енергия и това беше ключът към победата”, сподели пред BBALL.BG Христо Захариев, който може да се похвали със средни показатели от 10.5 точки, 5 борби и 2.3 асистенции в 4-те мача на шампионите във ФИБА Къп.

До края на първия етап в надпреварата на Левски Лукойл предстоят гостувания на Катая на 14 ноември и на Арис на 21 ноември. До момента “сините” имат в актива си 4 успехa, като не познават вкуса на поражението във ФИБА Къп през този сезон.

РЪСЕЛ РОБИНСЪН: ИГРАХМЕ НАИСТИНА ДОБРЕ КАТО ОТБОР

ТИТИ ПАПАЗОВ: ЗАСЛУЖЕНО ПОБЕДИХМЕ