Селекционерът на България Любомир Минчев избра 14 баскетболисти за мачовете с Босна и Херцеговина и Франция от квалификациите за световното първенство в Китай в края на месеца и през декември. Специалистът ще събере своите възпитаници за подготовка на 26 ноември.

В представителния ни тим се завръща капитанът Чавдар Костов, който имаше проблем с контузия през септември. В състава са включени още гардът на Химки Дий Бост и крилото на Олимпиакос Александър Везенков.

Ето на кои играчи ще разчита Любомир Минчев:

Чавдар Костов

Павел Маринов

Aлександър Везенков

Дий Бост

Божидар Аврамов

Станимир Маринов

Николай Вангелов

Димитър Димитров

Александър Янев

Христо Захариев

Станислав Ваклинов

Николай Стоянов

Венцислав Петков

Цветомир Чернокожев

Изненадващо разбрах, че от Евролигата са променили датата на мача на Олимпиакос и тимът има мач на 30 ноември. Ще изчакаме до последно, за да разберем дали ще можем да разчитаме на двамата. Затова съм повикал 14 играчи“, коментира Минчев ситуацията с Бост и Везенков.

Все още има вариант двамата да бъдат освободени от клубовете си за квалификациите, или поне да се включат към тима за двубоя срещу Франция на 3 декември в Лимож.

Националите ни ще приемат Босна и Херцеговина на 30 ноември в “Арена Ботевград“, като мачът отново ще бъде излъчван от БНТ. Началният час на срещата е 19.00 ч. Билетите, които ще се продават на касите на залата, ще бъдат с цена от 5 лв.