Академик София стартира 2018/2019 в НБЛ с две победи над Ямбол (103:66) и над Черно море Тича (92:78), а след това допусна загуби срещу отборите на Балкан (74:87) и Берое (54:82).

BBALL.BG се свърза с един от най-опитните в състава на Академик Николай Грозев, за да разкаже той малко повече за целите на тима си, съставен от български баскетболисти, за играта и за своето завръщане у дома след сезон при “моряците”.

- Завърна се в Правец след година във Варна. Какво е чувството да играеш отново у дома?

- Този сезон, чувството е различно, защото за разлика от преди, сега получавам повече игрово време и отговорността към отбора и публиката е много по-голяма. Определено у дома се чувствам по-спокоен.

- Започнахте сезона с две победи, а след това загубихте от Балкан и Берое. Какво е твоето мнение за играта Ви дотук?

- Въпреки слабата ни игра в нападение срещу Берое, мисля, че дотук се представяме добре, но винаги има още какво да се желае. Отборът ни е съставен само от млади играчи, но вярвам, че труда, който полагаме в залата и това, че сме сплотени, ще доведе до желаните резултати.

- В следващия си мач приемате Академик Бултекс 99, който няма победа в лигата. Какви са очакванията ти за този двубой?

- Надявам се да се представим добре срещу Академик Бултекс 99. Техните загуби са срещу водещите отбори в първенството, затова този двубой ще е от изключително значение и за двата отбора. Надявам се да се получи интересен мач. Излизаме за победа, както във всяка среща.

- Лесно ли се работи с Георги Давидов и Петко Маринов?

- Тренировъчният процес протича много добре, благодарение на амбициозността на Георги Давидов и опитът на Петко Маринов.

- Като един от най-опитните в Академик, какви са целите Ви за този сезон и какво е мнението ти за първенството?

- Целта ни е във всеки мач да даваме всичко от себе си и да оставяме сърцата си на терена, за да докажем, че един отбор, изграден само от млади играчи и без чужденци в състава си, може да покаже добра игра и да се представя достойно, както срещу по-слабите отбори, така и срещу претендентите за титлата.

Първенството тази година е по-силно от миналогодишното, а това е предпоставка за повече равностойни мачове.